V Mariboru potřebujeme skórovat

19.08.2009 18:44

Ve středu v dopoledních hodinách odletěla sparťanská výprava do slovinského města Maribor. Cíl pro první duel Play-off Evropské ligy je jasný - pokud možno neinkasovat, naopak vstřelit gól a připravit si dobrou pozici do odvety, která se uskuteční v Praze.


Na stadionu Ljudski vrt se rozhodně nepředstaví distancovaný gólman Jaromír Blažek, chybět bude i zraněný Patrik Berger. Ze zkušeného triumvirátu zbyl pouze stoper Tomáš Řepka, o jehož zdravotním stavu se v poslední dnech hodně spekulovalo. „Můj start v zápase není ohrožen, jsem připraven," ubezpečil všechny příznivce rudých Tomáš Řepka. Jak vidí soupeře, který na Spartu čeká? „S trenérem jsme o protivníkovi mluvili, na větší rozbor ale teprve dojde. Herní styl se dá předpovídat, v přípravě jsme nastoupili proti dvěma slovinským celkům. Tým Mariboru je plný mladých, fyzicky dobře připravených fotbalistů. Musíme hrát zodpovědně v obraně a rozhodně skórovat," našel recept na úspěch Tomáš Řepka. Důrazný zadák považuje za významné plus fakt, že Sparta tentokrát začíná na hřišti protivníka, myslí si také, že Sparta má přeci jen více zkušeností s pohárovým fotbalem. „Zápasy s Mariborem významně ovlivní celou sezonu. My to dobře víme, jejich důležitost si uvědomujeme. Věřím, že podle toho k nim také přistoupíme," dodal Tomáš Řepka.


Protivník je dobře sehraný
Přímo v akci viděl NK Maribor hlavní trenér Sparty Jozef Chovanec. „Největší síla soupeře je v kolektivní hře, souhra je na velmi dobré úrovni. Protivník je rozhodně lepší než mužstva ze stejné země, která jsme potkali v přípravě. Je třeba se nenechat zatlačit do obrany," našel hlavní přednost Mariboru. „Budeme se snažit hrát aktivně, dobře zvládat protiútoky a standardní situace, rozhodně jedeme vstřelit branku. Ofenzivní jsme byli i v minulých zápasech (Bohemka, Kladno), je ale potřeba vylepšit realizaci šancí."
Jozefa Chovance samozřejmě trápí absence kapitána Patrika Bergera, bere ji ale realisticky. „Patrik nám bude chybět, ale musíme si poradit i bez něj. Je pravděpodobné, že bude scházet delší dobu, nahradit jej tedy musíme tak jako tak," uvedl Jozef Chovanec.